Goede Doelen

De goede doelen voor dit jaar zijn lokale activiteiten tegen eenzaamheid op de Heuvelrug, onze lokale (sport)verenigingen en wij steunen de Nierstichting.

Geen ‘Blue Monday’ voor ouderen zonder netwerk op de Utrechtse Heuvelrug

Rotary Club Doorn organiseert in januari weer de jaarlijkse gezellige middag voor ouderen zonder netwerk op de Utrechtse Heuvelrug. Natuurlijk is hiervoor geld nodig. Een deel van de opbrengst van de Rotary Santa Run is bestemd voor dit evenement.

Jouw eigen (sport)vereniging

Door als lid van een lokale (sport)vereniging deel te nemen aan de Rotary Santa Run loop je geld bij elkaar voor je sportclub of vereniging. Hoe meer deelnemers je inschrijft hoe meer geld voor je club. Voor elk pak dat de leden aanschaffen gaat € 2,50 naar de vereniging. Een originele en sportieve manier om jouw eigen club te sponsoren!

De Nierstichting

Doen je nieren hun werk niet, dan ga je dood. Willem Johan Kolff (1911-2009) wilde zich daar niet bij neerleggen. Deze Nederlandse professor zette alles op alles om het leven van mensen met een nierziekte te redden. Zijn dialyseapparaat heeft wereldwijd miljoenen nierpatiënten gered. Maar… dialyseren is zwaar. Of, zoals veel patiënten zeggen, dialyseren is geen leven maar overleven. Jaarlijks overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten. De Nier stichting investeert in baanbrekend stamcelonderzoek om op termijn hopelijk nierziekte te kunnen genezen. Er wordt keihard gewerkt aan een draagbare kunstnier. Een wereldwijde doorbraak voor nierpatiënten, want het geeft ze iets onbetaalbaars. De stichting zet alles op alles om ervoor te zorgen dat mensen met een nierziekte in leven blijven, en ook écht blijven leven. Dat doet zij niet alleen. Maar samen met patiënten, onderzoekers, professionals, donateurs, bedrijven, vrijwilligers en vele andere mensen die het leven liefhebben. Vanuit de overtuiging dat het altijd beter kan.